Merhabalar
Salça neden köpürür? Hazır aldığımız salçalarda da bu durum olabilmekte bazen. Özellikle sıcak havaya maruz kalması ya da salça kutusunun içine metal ve temiz olmayan kaşık koymak küflenmeye ya da köpürmeye sebep olabilmektedir. Ayrıca ev salçası yapıyorsanız eğer tuz miktarı çok önemlidir. Önceleri aşırı miktarda tuz konulan salçalarda aşırı bozulma ve
köpürme durumu olabilmekteydi. Sonraları ise yasa sebebiyle tuz miktarının %10 azaltılmasına bu sorun biraz daha ortadan kalktı. Ama
ev salçası yaparken mutlaka uymanız gereken kurallar var. Özellikle domateslerin çürük olmamasına dikkat etmek gerekir. Yine tuz miktarını bazıları bozulmasın diye çok koyar ama çok tuz koymak köpürme yapabilir. Ayrıca salçaları cam kavanozlara yerleştirmek ve yerleştirirken kapağını hemen sıkıca kapatıp ters çevirmelisiniz. Hava ile temas eden salçalar da ilerde bozulur ve köpürür. Eğer üst kısmından bozulma köpürme oldu ise üstünden alın altını kullanmaya devam edebilirsiniz. Ayrıca önemli bir ayrıntı da salça yaparken de tahta kaşık kullanın metal kullanmak salçayı kötü etkiler erken bozulmasına neden olur.
Zamanı geçti ama size çok güzel bir tarif vermek istiyorum hanımlar. Mutlaka denemelisiniz. Kırmızı biber turşusunu yapıp yemelisiniz yaa böyle bir şey olamaz.
''Yağlı kırmızı biber turşusu'' ister acı ister acısız size kalmış.
YAĞLI ACI KIRMIZI BİBER TURŞUSU KIŞLIK NASIL HAZIRLANIR ? Hamilemiyim Kadınlar Kulübünde
www.hamilemiyim.org