Gebeliğinde toksoplazma geçirenler sağlıklı şekilde doğum yapan var mı?

S

sorumvar

Member

Hamilelikte toksoplazma mikrobu kadınlar kulübü hamilelikte toksoplazma belirtileri hamilemiyim forum'da.​

Arkadaşlar 1 ay önce düşük yaptım düşüğün sebebi toksoplazma mikrobu dendi. Ben sonraki gebeliklerimde korkuyorum şimdi ne yapmam gerekiyor yine olur mu aynı şey acaba? Gebeliğinde toksoplazma enfeksiyonu geçirip normal doğum yapan var mı? Çocuğa zarar veren bir şeymiş sanıyorum düşükten sonra öğrendim ben böyle bir durumu? Hamile kalmaya korkar oldum. Hamilelikte toksoplazma mikrobu geçirenler varsa fikirlerini alabilir miyim?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Toksoplazma bir parazit ve çiğ et ya da az pişmiş et tüketimi sonucu ya da evcil hayvanların dışkısından bulaşabilen bir parazit. Vücuda girip enfeksiyona neden oluyor. Eğer siz bu enfeksiyonu geçirdiniz ise tetkikiniz pozitif çıkıyor yani bağışıklığınız olduğu anlamına geliyor. Eğer geçirmemiş iseniz negatif çıkar. Gebelikte ortaya çıkan toksoplazma rahimdeki bebeğe zarar verebiliyor ama iyi bir doktora görünmenizi tavsiye ederim. Bazı doktorlar testiniz olumsuz çıktığında hemen bebeği kürtajla aldırmanızı söyleyebilirler moralinizi bozmayın. Ne kadar doğru bilemiyorum ama 10 haftalıktan önce geçirilen toksoplazma bebeğe zararı dokunmuyormuş. Ayrıca sonraki gebeliklerinizde aynı sorun olacak diye bir kural yok yani siz zaten geçirmişsiniz pozitif çıkıyor tahliliniz gebeliğinizde bebeğinize sıkıntı oluşturmaz.

Düşük sonrası adet kanaması ne zaman görürsünüz? ''Düşükten sonra adet kanaması görmeden hamile kalabilir miyim'' konuyu ayrıntılı incelemek için konumuza göz atabilirsiniz.

 
Üst