Gece tuvalet eğitimi nasıl verilmeli?

S

sorumvar

Member

Gece tuvalet eğitimi kadınlar kulübü gece tuvalet eğitimi nasıl olmalı hamilemiyim forum'da.​

Benim kızım 3 yaşında gündüz sorun yok tuvaletini söylüyor ama gece maalesef kalkamiyor. Ben kaldirdigim halde bile yatağına çişini yapıyor bende bez bağlıyorum. Gece ilerde öğrenir diye. Sizce nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Gece tuvalet eğitimi nasıl olmalı neler yapmam gerekir. Normalde çok güzel konuşuyor çocuğum iletişim sıkıntısı da yok ama gece çise kalkma problem
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Tuvalet eğitimi anne ve çocuk için zorlu bir süreç ama kolaylıkla da atlatabilirsiniz bazı yönergelere uyarak. Gündüz tuvalet işini halletmissiniz gece tuvalet eğitimi daha uzun süren zorlu bir süreçtir. Çoğu çocuk gece tuvalet alışkanlığı kazanana kadar epey zaman geçebilir kimi de hemen öğrenebilir bu çocuktan çocuğa da değişebilir sizin eğitim yöntemleriniz ile de değişebilir. Onun için daha sabırlı bu zamanın da geçeceğini unutmadan çocuğa baskı yapmadan bu dönemi atlatmak gerekiyor. İnanın bana kızarak ya da çocuğa baskı yaparak siz işinizi uzatmış olacaksınız. Daha sabırlı ve sevgi ile yaklaşırsaniz daha kısa sürede alisacaktir çocuk. Gece tuvalet eğitimi meselesinde sizin yaptığınız bir yanlıştan bahsetmek istiyorum. Eğer tuvalet eğitimine resmen başladıysanız artık bezi tamamen hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor. Eğer gece olmuyor gece bezlemeye devam derseniz çocuğun alışması çok çok güç olacaktır. Çocuğu beslemek yerine altına yatak koruyucu takabilirsiniz ama kesinlikle bez bağlamak yeniden onu yaniltacaktir. Gece çocuğunuz yatmadan önce mutlaka tuvalete götürün. Uyuduktan 1 saat sonra tekrar götürün. Yatmadan birkaç saat önce sıvı şeyleri vermeyi kesin. Bu gibi şeyler daha hızlı yol almanızı sağlar. Strese girmeyin çocuğu da sokmayın. Hızlı yol almak için rahat ve sabırlı olmaktır bu işte kural. İlk zamanlar ise büyük tuvaletini bile altına kacirabiliyorlar aman sabır diliyorum.

Tuvalet eğitimine ne zaman başlanmalı. Doğru zaman ne zaman? "Tuvalet eğitimine başlamak için doğru zaman mı" şimdi hemen bu yazıyı da inceleyebilirsiniz.

 
Üst