Merhabalar
Kurabiye yapmanın da diğer yemekler ve hamur isleri yapmak gibi püf noktaları elbet var. Bunun için ya deneme yanılma yolunu bulmak gerekir ya da iyi bir tarif bulup püf noktasına kadar uygulamak gerekiyor sanırım. Yani ilk sefer yaptınız tutmadı yine aynı şekilde denemek yerine yaptığınız yanlış ne olabilir bunu telafi ederek yeniden denemek olmalı. Ama sizin kurabiyeler sert oluyor ya da
kurabiye hamuru neden tutmuyor bunu tespit etmek için birkaç nokta var. Şimdi öncelikle kurabiyeye koyduğunuz yağın en güzeli tereyağ olması ve oda sıcaklığında olmasıdır. Yani eritilmis tereyağ ise sıcak olmamali, erimemis tereyağı koyarken de oda sıcaklığına gelmeden konulmamali. Bir diğer nokta kurabiye yaparken once sıvıları karıştırıp sonra katı olan malzemeleri karıştırmak en dogrusu olur. Hamuruna koyacağınız malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Pisim sonrasında da kurabiyeler zamanında piştiğine inanıyor iseniz hemen fırından çıkarın sıcak fırında bekletmeyin. Sıcak fırında bekleyen kurabiyeler taş gibi olur. Bundan sonra eminim çok yumuşak tutan kurabiyeler yapabilirsiniz.
Aşağıda sizin işinize yarar bir link vereceğim. Özelikle hamur işi tariflerinde çok geçen ölçüler vardır.
"125 Gr tereyağı kaç kaşık kurabiye yapıyorum acil bakın kızlar" hemen yazımızı inceleyebilirsiniz.
125 gram tereyağı kaç kaşık eder kadınlar kulubü 125 gr tereyağı kaç kaşık hamilemiyim forum'da. Kızlar evde dur dur sıkıldım bir tarif vardı kurabiye tarifi orada şu şekilde yazıyor. 125 gram tereyağı ben de ölçülü değil yani kilo ile satın aldığım için 125 gramı ayıramadım. Yani şu tariflere...
www.hamilemiyim.org