Gerçek ağızda dağılan bir kurabiye yapımı için neler yapmalı?

S

sorumvar

Member

Kurabiye hamuru neden tutmaz kadınlar kulübü kurabiye hamuru neden toplanmaz hamilemiyim forum'da.​

Merhaba hanımlar ya kurabiye yapmaktan soğudum resmen. Çocuklar istiyor diye kaçtır yapıyorum ama ters giden bir şeyler var sanırım. Kurabiye hamuru neden tutmaz acaba bilen var mı? Yani böyle ağızda dağılan bir kurabiye gibi olmuyor maalesef. Kurabiye yapımından anlayan arkadaşlarım yardımcı olun lütfen neden olmuyor bu iş?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Kurabiye yapmanın da diğer yemekler ve hamur isleri yapmak gibi püf noktaları elbet var. Bunun için ya deneme yanılma yolunu bulmak gerekir ya da iyi bir tarif bulup püf noktasına kadar uygulamak gerekiyor sanırım. Yani ilk sefer yaptınız tutmadı yine aynı şekilde denemek yerine yaptığınız yanlış ne olabilir bunu telafi ederek yeniden denemek olmalı. Ama sizin kurabiyeler sert oluyor ya da kurabiye hamuru neden tutmuyor bunu tespit etmek için birkaç nokta var. Şimdi öncelikle kurabiyeye koyduğunuz yağın en güzeli tereyağ olması ve oda sıcaklığında olmasıdır. Yani eritilmis tereyağ ise sıcak olmamali, erimemis tereyağı koyarken de oda sıcaklığına gelmeden konulmamali. Bir diğer nokta kurabiye yaparken once sıvıları karıştırıp sonra katı olan malzemeleri karıştırmak en dogrusu olur. Hamuruna koyacağınız malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Pisim sonrasında da kurabiyeler zamanında piştiğine inanıyor iseniz hemen fırından çıkarın sıcak fırında bekletmeyin. Sıcak fırında bekleyen kurabiyeler taş gibi olur. Bundan sonra eminim çok yumuşak tutan kurabiyeler yapabilirsiniz.

Aşağıda sizin işinize yarar bir link vereceğim. Özelikle hamur işi tariflerinde çok geçen ölçüler vardır. "125 Gr tereyağı kaç kaşık kurabiye yapıyorum acil bakın kızlar" hemen yazımızı inceleyebilirsiniz.

 
Üst