Hamilelikte Göğüs Ağrısı Bir Belirti midir?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Hamilelikte göğüs ağrısı ne zaman başlar kadınlar kulubü hamilemiyim forum'da.​


Kızlar adetim düzenli olur ve 3 gün geçti bugün idrar testi yaptım ama tek çizgi çıktı. Neden 3 gün gecikmiş olabilir sizce? Ayrıca adet gecikmesinden başka bir de göğüslerim çok acıyo ağrıyor dokunamıyorum. Hamilelikte göğüs ağrısı tek belirti olabilir mi? Ayrıca sürekli uyumak geliyor içimden havalara bağlıyorum ama bence öyle değil hissediyorum bir şeyler. Hem adetim geçmiş neden test negatif çıktı anlamıyorum. Göğüs ağrım çok kötü bu belirtiyi yaşayanlar varsa bana yardım edin.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Öncelikle göğüs ağrısı, hassasiyeti tek başına bir hamilelik belirtisi değildir. Ayrıca adetiniz düzenli ise 3 gün gecikmeyle idrar testi gebelik olsa sonuç verirdi. Ya testinizde sıkıntı var ya da adetinizin gecikmesinin başka bir sebebi var. Bence bir kadın doğumcuya muayene olun ve kan testi yaptırın. Geç döllenme filan da olabilir. Eğer gebelik varsa kan testinde mutlaka çıkar. Hamilelik belirtilerinde sadece göğüs ağrısı belirti olmaz ama sizin adetiniz de gecikmiş. Uyku hali halsizlik de gebelik belirtilerinden olabilir. Herhangi bir antibiyotik tarzı ilaç kullandıysanız da adetiniz de değişkenlik olabilir. Hamile olup olmadığınızı anlamak için kanda beta hcg testi yaptırmalısınız. Erken gebelik belirtileri olarak ilk diyebileceğimiz belirti adet gecikmesi sonrasında göğüslerde hassasiyet ağrı, halsizlik uyku hali, mide bulantıları, kusma, iştah açılması, sık idrara çıkma gibi belirtiler vardır ama herkeste aynı ya da hepsi görülecek diye bir kural yoktur.

Gebelik hesaplamasında hafta belirleme ilgili yazımızı da mutlaka incelemelisiniz. Gebelik haftasını nasıl hesaplarız? Doğru gebelik haftası hesaplaması nasıl yapılır?

 
Üst