İdrar Yolu Enfeksiyonu Hamile Kalmaya Engel mi?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

İdrar yolu enfeksiyonu kadınlar kulübü idrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir hamilemiyim forum'da.​

Merhabalar ben 1 ay önce sık sık idrara çıkmak, az miktarda ve çok ağrılı idrar yapmak şikayetlerinden doktora gitmiştim ve idrar yollarında enfeksiyon var dendi ve ilaç tedavisine başlamıştım. Şuan çok şükür şikayetler kalktı ama merak ettiğim bir konu var idrar yolu enfeksiyonu hamile kalmama engel olur mu? Bir arkadaşımdan duydum idrar yolu enfeksiyonu hamilelikte düşüğe neden olurmuş. Doğru mu acaba? Ben hamile kalmak istiyorum ama idrar yollarımda enfeksiyon olur mu yeniden ya da hamile kalınca nasıl etki eder?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
İdrar yolu enfeksiyonu bir kez geçirmek ya da daha sonraları da geçirmek hamileliğe engel değil. Ama idrar yolu enfeksiyonu gebelikte yaşamak bebeğin düşmesine neden olabilmekte. Onun için kadınların erkeklere göre daha fazla enfeksiyon riskine sahiptirler. Daha fazla dikkat etmek de şu demek. İç çamaşırınızı sık sık değiştirmek, aktif bir cinsel ilişkiniz varsa ilişki sonrası hemen idrar yapmak, tuvalet sonrası önden arkaya temizlik yapmak, bol su tüketmek, genital bölgenin düzgün ve ılık su ile temizlenmesi, genital bölgeye hiç bir kimyasal temizleyici ile temizlememek riskleri ortadan kaldıracaktır. İdrar enfeksiyonu her kadın hayatında mutlaka geçirmekte. Ama bunlara dikkat etmek de sizin elinizde.

''İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri''

İdrar yolu enfeksiyonunuz varsa; sık sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma hissi, idrarda kana benzer bulanık ve kırmızımsı renk, ateş, halsizlik, az miktarda idrar yapmak, kötü kokulu idrar, alt karın bölgesinde ağrı.

Kadınlarda daha çok görülen idrar yolu enfeksiyonu tanı ve tedavisine ilişkin yazımızın bulunduğu linke tıklayarak ilgili konumuzu inceleyebilirsiniz.

 
Üst