İkili test ne zaman yapılır bilgi verebilir misiniz?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

İkili test ne zaman yapılır kadınlar kulubü ikili test ne zaman yaptırdınız hamilemiyim forum'da.​

Kızlar selamlar ben kaza sonucu 43 yaşımda hamile kaldım. Adet gecikmem oldu ben de menapoza kendimi hazırlarken böyle bir sürprizle karşılaştık. 18 yaşında kızım var ona kardeş gelecek:) Test yapıldı kese görüldü kalp atışını duyduk. Şuan 10. haftamdayım Aşırı mide bulantısı hiç bir şey yiyememe ve kokulardan tiksinme başladı. Kasık ağrılarımda cabası. Zorlu bir gebelik beni bekliyor. Allahtan kızım büyük bana yardımcı oluyor. Ama bu ikili üçlü testlerden korkuyorum. Yaşım da ileri ya çocuğumda bir problem çıkarsa diye. İkili test yapılacağını söyledi doktorum ama tam olarak ikili test ne zaman yapılıyor?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Bu ne kadar güzel bir haber sizin için sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Tarama testlerinin önemi büyük özellikle herhangi bir bebekte gelişim geriliği için test yapılmasında fayda var. İleri yaş evet bu tür riskleri beraberinde getiriyor ama her ileri yaş anne adayında da olacak diye bir kural yok. İkili tarama testi 11-14 haftaları arasında yapılır. Bu testte hem anneden alınan kan örneği hem ultrasondan ense kalınlığı ölçülerek sonuç alınır. Hem down sendromu hem bebekte oluşabilecek anormalliklerin tespiti için gerekli bir testtir. Yani şimdiden daha kendinizi üzmenin bir anlamı yok. Haa test pozitif çıksa bile sonrasında bebeğin böyle doğacağı bile kesin değil. Çünkü canlı örneğini gördüm. İkili testi pozitif çıkıp bebeğini sağlıklı bir şekilde doğum yapan hatta şuan akıllı mı akıllı bir çocuğu var o kişinin de. İkili tarama testini yaptırsanız iyi olur ama bu çoğul gebeliklerde önerilmiyor çünkü testin doğru çıkma olasılığı derecesi çok düşüyor. Bu yüzden çoğul gebeliklerde tarama testleri doktorlar tarafından önerilmiyor.

İkili tarama testinin sonuçlarının yorumlandığı yazımıza sizi aktarıyorum. ''İkili tarama testi sonuç yorumlanması'' yazımız da ilginizi çekecektir. İkili tarama testi sonucuna göre sonucunuzu buradan değerlendirebilirsiniz.

 
Üst