Kahverengi Akıntı Yerleşme Kanaması Olabilir mi?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Kahverengi akıntı kadınlar kulubü kahverengi akıntı hamilelik belirtisi mi hamilemiyim forum'da.​

Beklenen adet günüm 17 kasım ama benim daha 2 gün varken kahverengi akıntı geldi. Çok miktarda değil ama beni endişelendiriyor. Kist ya da miyom benzeri bir durum olabilir mi acaba? Korkuyorum lütfen yardımcı olun bana. Adet günüm hiç şaşmaz gününde olurum leke tarzı filan da hiç olmamıştım. Kahverengi leke dünden beri az miktarda geliyor. Endişelenmeli miyim doktora görünsem mi acaba ne önerirsiniz acaba?
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Kahverengi leke birçok nedene bağlı olabilir. Bir kahverengi akıntının lekenin normal olduğu durumlar bir de anormal olduğu durumla diye belirtebilirim. Anormal durumlar miyom, polipler, polikistik over, rahim ağzında olan yaralar, rahim ağzı kanserleri maalesef kahverengi akıntı oluşturabiliyor. Sizin durumunuzda daha adetinize 2 gün var ve kahverengi akıntı oluşmuş. Spiral taktırmak gibi bir durum da kahverengi leke ortaya çıkarabilir. Ya da doğum kontrol hapı kullanımı sonrasında böyle bir durum oluşabilir. Tabii ki bir de yerleşme kanaması durumunda da aynı durum söz konusu. Gebelik durumunda yani korunmasız bir ilişki yaşadıysanız gebelik oluştu ise beklenen adet tarihinden 2-3 gün önce gelen nişan yani kahve leke yerleşme kanaması olabileceğini gösterir. Adet tarihiniz geldiğinde test yapabilir sonucu daha net öğrenebilirsiniz. Yalnız dünden beri süren kanamanız kırmızı renge dönüşürse dikkat edin gebelik durumu oluşmuş ise düşük tehlikesi yaşıyor olmayasınız. Kahve leke kırmızıya dönüştüğünde belki siz regl oluyorum sanırsınız ama lütfen dikkat edin.

''Kahverengi akıntı neden olur?''

Kahverengi akıntı (leke) neden olur?; implantasyon yani yerleşme kanaması, spiral kullanımı (ilk 3 ay), doğum kontrol gibi hormonal ilaç kullanımı, polikistik over, miyom, polipler, rahim yaraları, rahim kanseri, pelvik muayene sonrası kahverengi akıntılar olabilir.

Şimdi eğer sizin yaşadığınız şey yerleşme kanaması ise ve yerleşme kanaması konusunda bilginiz yoksa hemen yerleşme kanamasını nasıl anlarsınız adlı yazımıza bir göz atın derim.

 
Üst