Merhabalar
Arkadaşım ben salamura yaprak yapmadım ama benim annem tokatlı olduğu için oradan biliyorum. Tokat yaprağının da namını duymuşsunuzdur belki.
Salamura yaprak kurarken tuzunu suyunu iyi ayarlamak gerekiyor. Bir de plastik şişede kurmak bence pek sağlıklı değil. Turşu yaparken yoğurt mayalarken çok dikkat ederim ben. Cam kavanoz tercih ederim daha çok daha sağlıklı çünkü. Plastik şişe o tuz sirke ile bütünleşince plastik sağlığa zararlı olabilir öncelikle cam tercih etmenizi tavsiye ederim. Size güzel bir
salamura tarifi vermek isterim. Umarım bu sefer güzel olur ve kış boyu sorunsuz sarmalar yapıp yersiniz.
''Salamura yaprak nasıl yapılır''
- Yaprakları güzelce yıkamalısınız
- Salamura yapacağınız cam kavanozu yıkayın
- Yaprakların saplarını koparmadan deste deste kavanoza konur aralarına kaya tuzu serpiştirilir.
- Yaklaşık 5 kg yaprağa 4 su bardağı kaya tuzu yeterli olacaktır.
- 6 litre suyu kaynamaya yakın yapın ve bu suyu da yavaş yavaş yaprak dolu kavanozun üzerine ilave edip ağzını kapatın
Mutlaka
buradan çok güzel bir salamura yaprak tarifi izleyeceğiniz bir video bırakıyorum. Videoda abla ne güzel yapıyor onun tarifi ile de yapabilirsin bak. Uzun süre bozulmadan duruyormuş. Ayyy şimdi sizinle bir konunun daha linkini paylaşmak istedim. Çok faydalanacağınız bir yazı olacaktır eminim.
''Evde salamura zeytin nasıl yapılır kızlar'' mutlaka buna da göz atın.
Salamura Zeytin Nasıl Yapılır Kadınlar Kulübü Hamilemiyim Forum'da Selam kızlar salamura zeytinleri her sene kaynanamdan hazır alıyordum. Eşim getiyordu. Ben çalıştığım için yapmıyorum aslında bu sene kaynanam hastalık geçirdi rahatsızlığından dolayı ben yapmak istiyorum. Çocuklarım yeşil...
www.hamilemiyim.org