Sizce Sezeryan Doğum mu Normal Doğum mu?

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Sezeryan doğum kadınlar kulubü sezeryan doğum nasıl yapılır hamilemiyim forum'da.​

Hanımlar 1 ay sonra doğumum var şuan normal doğum yapabilirim gibi duruyor doktoruma göre. Ama sizce normal doğum mu sezeryan mı daha iyi. Sezeryan aslında birçok olumsuz yorum duydum. Sizce normal doğum mu yapmalıyım. Yani ani bir durum olmazsa herhalde büyük ihtimalle normal olur ama sezeryan da merak ediyorum. Zararları var mı sezeryan doğumun. Bir de böyle acıya filan gelemem ben öyle ıkınmak filan sanki bana göre değil yaa.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Canım öncelikle inşallah sağ salim bebeğini kucağına alırsın. Ama bence eğer normal doğum şansın varsa hiç bekleme bile derim. Sezeryan mecbur kalmadıkça deneme bile. Normal doğum adı üstünde normal ve olağan şekilde olan doğum. Ne var ne yoksa doğumla birlikte çıkıyor içinden. Ama sezeryan öyle değil. Bebeğinle ilgilenemiyorsun kalkamıyorsun bile ayağa. Dikiş derdi ağrı derdi. Herkes ağrılı zor geçirmiyor tabii. Ama ben sezeryan olmuş biri olarak söylüyorum ki ağrım olmasa bile ilk 3 gün doğru düzgün kalkıp yürüyemedim. Yardım eden olmasaydı yanımda bebeklerimle bile ilgilenemezdim. Ama normal doğumu yaşamamış biriyim ama normal doğum derim yine de. Sakın allah korusun önemli bir durum olmaz ise normal doğumuna gir çık elini kolunu sallaya sallaya çıkacaksın emin ol hastaneden. Ben 2 ay kendime gelememiştim. Yani işlerimi hallediyordum ama öyle yavaş yavaş. Normal doğumun çok avantajları var inan. Aklından geçirme sezeryanı.

''Sezeryan doğumun zararları ve riskleri''

Sezeryan doğumun zarar ve riskleri nelerdir; Anne ve bebeğin buluşmasının gecikmesi, iyileşme ve normal yaşama dönüş gecikir, bazı yaşanabilecek enfeksiyon riskleri, rahime yakın bazı organların zarar görebileceği, normal doğuma göre daha fazla ağrı.

İşte sana daha açıklayıcı bir cevap hala tereddüt yaşayanlar için normal doğum mu sezeryan doğum mu mutlaka yazımızı inceleyin derim.

 
Üst