Yeşil zeytin salamuram çok tuzlu olmuş ne yapabilirim

  • Konbuyu başlatan sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

sorumvar

Member

Yeşil zeytinin tuzu nasıl giderilir kadınlar kulubü yeşil zeytinin tuzu nasıl alınır hamilemiyim forum'da.​

Merhabalar hanımlar ben bu yıl mersine tayinimiz çıktı ve buralarda gördüm ki çok zeytin yapılıyor. Ben de ilk kez deneyeyim dedim komşudan tarif aldım ama tuzu çok olmuş sanki. Tuzunu fazla koymuştum ki zeytinler erimesin diye bu sefer de tuzdan yenmiyor. Nasıl yaparım da tuzunu hafifletirim. Yeşil zeytinin tuzu nasıl giderilir? Tecrübeli olanlar yardımcı olabilir mi? Ağız tadıyla bir ev yapımı zeytin yiyelim dedim ama beceremedim galiba.
 
admin

admin

Administrator
Yönetici
Merhabalar
Zeytinin cennetin düşmüşsünüz. Oralarda zeytin yapmak meşhurdur ben de antalyada kaldığım için biliyorum ve her ekim kasım arasında yeşil zeytin alırdım pazardan ve salamura yapardım. Mis gibi ev yapımı zeytin yerdik kış boyu. Siz bence onun tuzunu seyreltebilirsiniz. Zeytinin tam olduğundan eminseniz kahvaltı için çıkarmak istediğin zaman akşamdan zeytini çıkarıp biraz suda bekletebilirsiniz. Kimisi sirke içine koyun demiş ama sirke zeytinin içine girebilir belki hoşlanmayabilirsiniz benim gibi. Yani sirke içinde bekleyen zeytinler bu sefer sirkeyi içlerine çekeceklerdir. Yine su içinde bekletmeniz gerekecek. Onun için biraz ılık su içinde bekleyen zeytinler sabaha kahvaltıya tuzundan arınmış olarak afiyetle yemeye hazır olacaktır. Hem yeşil hem siyah zeytinlerinizi bu şekilde tuzundan arındırabilirsiniz. Yeşil zeytinin tuzu nasıl giderilir daha tecrübeli olan arkadaşlar yorum kısmından farklı yöntemler sunabilirler bizlere.

Turşular hazır mı hanımlar? Gerçi turşu zamanı da geçti ama şimdi hazırlamıştır herkes turşusunu. Size bir tarif vereyim eminim bayılacaksınız. ''Yağlı kırmızı biber turşusu'' deneyebilirsiniz ister acı ister acısız olarak ama içine hafif acı girdiğinde çok güzel oluyor demedi demeyin.

 
Üst